OKUYAN NESİL..

OKUYAN NESİL

Okula Dönüş Zamanı: İlk Gün Heyecanı

DİYALEKT

•Millî Eğitim Bakanlığı’nın seçkin dil uzmanları tarafından geliştirilen DİYALEKT, her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak üzere tasarlanan bir dijital eğitim platformudur.

DİYALEKT, İngilizce öğrenme sürecinde kullanıcıların seviyelerine uygun içerikler sunmak için Avrupa Dil Portföyü (ELP) ve Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesi (CEFR) standartlarına dayalı bir dil öğrenme sistematiği kullanmaktadır.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı programla kutlandı.

Nis

Hedef projesi kapsamında okulumuzda sınıflar arası masa tenisi turnuvası düzenlendi.

Nis

Hedef Projesi kapsamında "Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun" etkiliğimizle sınıf öğretmenlerimiz nezaretinde her sınıf kendi fidanını dikti. Çocuklarımızda doğa bilincinin geliştirilmesi, sürekli olarak doğadan almak yerine, aldıklarımızın yerine yenilerini koymanın bir üstün bir vasıf olduğunu göstermek.

Nis

İl genelinde tüm öğrenci velilerimizle aynı anda kitap okuyoruz. Hedef projesi kapsamında Her hafta değişik gün ve saatlerde "Sultan Şehir Okuyor" etkinliği okulumuzda da 3 Nisan Pazartesi günü 1. ders saatinde öğretmen ve öğrencilerimizin iştirakiyle gerçekleştirildi.

Mrt

Projemizin amacı; Sürdürülebilir kalkınma ve geri dönüşüm konusunda verimlilik oluşturma,  insan ve doğa arasında bir denge kurarak, doğal kaynakların kullanımından gelecek nesillerin özelliklerini karşılayabilecek şekilde bugünün ve geleceğin planlanmasıdır. Bireylerin sürekli tüketimden vazgeçip tutumlu tüketime yönelmeleri, 21. yüzyılın en önemli sorunlarından biri olan atık sorununa dikkat çekmeleri, atıkları bir kaynak olarak görmeleri amaçlanmaktadır. Atıkları çöp olarak görmemek, insanların yararına kullanmak, öğrencilerde yaratıcı ve üst düzey düşünmeyi geliştirmektir. Bu süreçte öğrencilerin web 2 araçlarını ve de dijital platformları kullanmayı öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

OKULUMUZDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

Okulumuzda "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü " dolayısıyla program düzenlendi. Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Ebru EKİCİ KAÇAN tarafından hazırlanan programa öğrenci ve öğretmenlerimiz katıldı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 102. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla okulumuzda program düzenlendi. Köklü bir dirilişin ifadesi olan "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabnülü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" okulumuzda değişik etkinliklerle kutlandı.

Mrt

Çocuk ve gençlerimizi bağımlılıklara karşı korumak, fiziksel ve ruhsal açıdan iyi olmalarını sağlamak ve zararlı alışkanlıklara karşı farkındalıklarını arttırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu hedefler doğrultusunda okulumuzda bağımlılıkla mücadele çalışmaları önleyici-gelişimsel, iyileştirici ve destek hizmetler kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi görevli ekiplerince okulumuz veli ve öğretmenlerine 10 Mart 2023 Cuma günü 13.30'da "Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri" kapsamında bilgilendirme yapılmıştır...

SULTANŞEHİR KÖK DEĞERLERİYLE BULUŞUYOR

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Değerler Eğitimi On Kök Değeri Sivas Valiliği Himayelerinde devam eden HEDEF Projesine 9. Başlık olarak alarak tüm okullar düzeylerinde uygulanmasına yönelik çalışma başlatmıştır. Mart ayında okulumuzda öğretim programında yer alan kök değerlerden "SAYGI ve SEVGİ" konusu işlenmiştir.