Ekm

Oklumuz öğretmenlerine, Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğümüzce hayata geçirilen HEDEF Projesi için tanıtım programı düzenlendi.

1.     ÖĞRENCİ GELİŞİM VE REHBERLİK ÇALIŞMALARI

C.   Çoklu Paylaşım Grupları

D.   Okul Görselleri

6.     AKEDEMİK DURUM

Hedef projesindeki ana 6 başlık ve ana başlıkların alt başlıkları hakkında öğretmenlerimiz okul müdürü Bilge Kaya tarafından bilgilendirildi. Eğitim öğretim faaliyetlerinin sadece akemik anlamda yürütülmediğini ifade eden Okul Müdürü Bilge Kaya; sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri de içine alan HEDEF projesinin tüm alanlara yönelik olduğuna değinerek okulumuz imkanlarını daha etkili kullanarak devamlı ileriyi HEDEF'leyen etkinliklerin veli-öğrenci-öğretmenlerimizin gayretleriyle yapılacağını söyledi. Toplantının akabinde proje yürütme ekipleri oluşturularak görevlendirmeler yapıldı.

Ekm

Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızı bu alanda bilinçlendirmek için "Afete Hazırlık" konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amaçlanmaktadır. "13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında; Sivas İl Afet ve Acil Durum müdürlüğünden gelen görevliler tarafından öğrencilerimize "Afet Farkındalık Eğitimi" yapıldı. Eğitim bitiminde görevliler öğrencilerimize broşür ve afet bilincini geliştirici yapboz vererek eğitimlerini tamamladı.

Mrt

Okulumuzda "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü " dolayısıyla program düzenlendi. Okulumuz sosyal bilgiler öğretmeni Ebru EKİCİ KAÇAN tarafından hazırlanan programa öğrenci ve öğretmenlerimiz katıldı.

Mrt

Köklü bir dirilişin ifadesi olan "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabnülü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü" okulumuzda değişik etkinliklerle kutlandı.

Mrt

Okulumuzda, 01-07 Mart Deprem Haftası nedeniyle her yıl yapılan "Deprem Tahliye Tatbikatı" , İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 2022 yılı "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlenmesi sebebiyle 04.03.2022 tarihinde ve saat 11:30'da ülke genelinde yapılan tatbikat okulumuzda da eş zamanlı olarak sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.

Mrt

Öğrencilerin sosyal, kültürel ve görsel açıdan gelişimlerine yardımcı olmak, liseler ve bölümler hakkında doğru bilgiler edinmek,  bu bilgilerden faydalanarak sağlıklı tercih yapabilmeleri ve ortaöğretim kurumlarını tanımaları amacıyla okulumuz 8. Sınıf öğrencileri ile 03.03.2022 Perşembe günü saat 11.00-14.00 saatlerinde Sivas Teknokent Kolejine öğretmenlerimiz nezaretinde gezi düzenlendi.

Şbt

İl genelinde tüm okullarımızda aynı anda kitap okuması gerçekleşti. Her hafta değişik gün ve saatlerde "Sivas İçin Kitap Vakti" etkinliği okulumuzda da 23 Şubat Çarşamba günü 3. ders saatinde öğretmen ve öğrencilerimizin iştirakiyle gerçekleştirildi.

Ara

İl genelinde tüm okullarımızda aynı anda kitap okuması gerçekleşti. Her hafta değişik gün ve saatlerde "Kitap Vakti" etkinliği okulumuzda da 17 Aralık Cuma günü 2. ders saatinde öğretmen ve öğrencilerimizin iştirakiyle gerçekleştirildi.

Mrt

Bulaşıcı hastalıklar ve hijyen şartları konusunda; öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz okula ara verilmeden önce bilgilendirilmişti. Eğitime ara verilen bu dönemde öğrencilerin bir arada bulunduğu derslik, yemekhane, tuvalet ve okul çevrelerinin genel temizliği yapılarak sıra, masa, tahta, dolap, askı, kapı, klozet, lavabo, kapı kolları ve tırabzanlar gibi sık kullanılan yüzeyler solüsyonlar ile dezenfekte edildi.

Şbt

"ATASÖZÜ VE DEYİM AVCILARI" YARIŞMASINDA OKULUMUZDAN BU SENE DE BÜYÜK BAŞARI GELDİ

OKULUMUZ SİVAS MEM ARGE´NİN DÜZENLEDİĞİ "ATASÖZÜ VE DEYİM AVCILARI" YARIŞMASINDA TÜM SORULARI BİLEREK 295 PUAN ALMIŞ VE GRUPTAN 1. OLARAK ÇIKARAK İLK 16´YA KALMIŞTIR. BAŞTA YARIŞMACI ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER, ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISINDA EMEĞİ OLAN TÜRKÇE ÖĞRETMENİMİZ MEHMET KEKLİK´E TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ.